5-2 vinst mot Partille

Skott från alla!

Morgonmatcher är alltid lite nervöst för oss ledare, men idag var det ett laddat gäng som äntrade plan. Dagens motstånd var Partille som vi lite snöpligt förlorade mot i semifinalen på Bästkustcupen. Men självförtroende var inte tillbucklat av detta utan det var full fart från början.
Efter dryga 30 sekunder chockade Lina oss alla, hon sköt!!
Skottet gick inte in men returen rensades undan rakt ut till Ida som från distans sköt in 1-0. Sedan rullade allt på, laget var på tå och hade långa stunder bra tryckt mot motståndarmålet. Efter dryga sex minuter la Lager fram en go pass till Frida som snyggt gled igenom Partilles backar, rundade deras duktiga målvakt och la in bollen i öppet mål. Sex minuter senare tryckte Nellie in 3-0 efter en go pass från Astrid. Pressen fortsatte men Partille lyckades ändå med några sekunder kvar reducera på en kontring.

Vi hade inte mycket att klaga på i pausen utan underströk bara vikten av att hålla uppe tempot och pressen.
Tempot blev tyvärr lite lägre så Partille fick lite mer spel, men det var vi som hade taktpinnen och radade upp massor av chanser, från alla positioner, men vi gjorde ändå bara ett mål under mellanakten.

Vi rivstartade sista perioden med ett mål i första bytet och sedan var Lina smart. Hon la snabbt upp bollen för frislag och sköt! Skottet klingade klockrent i krysset, inget mål, men en överaskad motståndare fick sätta sig på botbänken pga. felaktigt avstånd på frislaget.
Tyvärr blev effekten av vårt powerplay att vi gick ner i tempo igen och så fortsatte det under de följande 10 minuterna. Vi ägde spelet och hade mest chanser men gav ändå Partille onödigt mycket tid att skapa lite chanser. När tre, fyra minuter återstod fick Partille lite mer tryck mot oss och vi började slänga iväg bollen istället för att vårda den. Vi tog timeout och denna gav önskad effekt, vi vårdade bollen och det såg lugnt ut igen.
När mindre än minuten återstod slarvade vi dock i ett uppspel, vilket resulterade i en reducering till 5-2, vilket också blev slutresultatet.

Denna morgon gav en bra match mot ett bra motstånd och återigen spelade tjejerna som ett lag.